PB i axelpress

Jag borde ha någon som piskar till mig och säger ”less is more” när jag får för mig att jag ska köra dubbelpass och kräma ur det sista ur varje muskelfiber. Det känns i kroppen att det inte håller i längden, så idag struntade jag faktiskt i att köra biccar och mage. Jag är totalt urkörd bara genom det tunga passet och egentligen inser jag att jag försöker göra om ett marathon till en sprint. Så nu återgår vi till bara de tunga passen, det är ju ändå RPT med lite ”högreps” (8-10) inblandat så det får gå. Sneglar även lite på ett styrkelyftarprogram och överväger att testa det för att specialisera mig lite mer när jag kommer ifrån nybörjarvikterna jag lyfter. Isolerade urkrämningar pajar mina tunga program, vilket är prio ett. Note so self! Men eftersom jag uppenbarligen har en vilja att träna mer än tre gånger i veckan så slänger jag in aktiv dynamiskt stretching under träningsfria dagar.

På tal om nybörjarvikter så gick jag idag från nybörjare till mellannivå i axelpress. Känns rätt härligt då det egentligen är min svagaste punkt i programmet. Klämde upp 45kg i 6 reps vilket statistiskt ger 54kg1RM. Det var riktigt ostabilt och tungt i de två sista repsen men jag klämde upp dom. Jag måste komma ihåg att trycka ner axlarna samtidigt som jag klämmer upp vikterna för att skapa en mindre väg för stången, det är svårt men teknik att nöta på för att höja vikterna.

Passet
Axelpress 45kg*6 (PB) 40kg*8 37,5kg*8
Marklyft 90kg*6 82,5kg*8
Ryck 32,5kg*6 27,5kg*8 22,5kg*10

Åkte bil till gymet för övrigt, det regnade och jag hade bråttom hem till OS. Har även nackspärr sen de tunga pullupsen, jätteroligt. Men det funkade fint att lyfta med. Kände lite efter den tyngsta pressen, men annars gick det bra. Smörjer in mig frekvent med Aloe heat lotion, fina grejer.

Dagens OS är en tight fredag och jag vet inte riktigt när jag ska hinna ut i skogen, men det ska väl gå:

1100-1250 Simning försök
1100-1445 Friidrott kval
1300-1500 Fotboll Sverige Frankrike
1330 Rodd final
1530-1650 Simhopp kval
1625-1910 Tyngdlyftning 75kg d
1955-2300 Friidrott final
2020-2200 Handboll Sverige Spanien (d)

Mot toppformen!

***

, ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s