Skolmaten i Skottland är förkastlig – fortfarande

När är det mer passande att prata om mat och näring än under en ätardag då ett stort mål från Max och en mörk chokladkaka slunkit ner utan problem och rababerkräm står på svalning?

Jag sprang här om dagen över en blogg av Martha Payne, en 9-åring skotsk flicka som inte var nöjd med skolmaten; för små portioner, lite grönsaker, dålig smak. Så hon gjorde var vilken annan unge av idag skulle ha gjort – hon började blogga.

Never Seconds startade den sista april. Hon dokumenterar varje skolmåltid med en bild och poängsätter maten efter olika system. Och redan, en månad senare, har hon upptäckt hur kraftfullt internet kan vara. Jamie Oliver hittade hennes blogg och skickade över alla sina läsare till den, där efter blev hon internationellt känd. Bloggen har redan över 1,3 miljoner läsare och Payne har blivit intervjuad i BBC. Men något som kanske är ännu mer intressant är att skolmaten har ändrats sedan bloggen uppmärksammats.

Du hittar bloggen här: neverseconds.blogspot.se

Hennes skolmat är förvisso förbättrad på denna korta tid, men det är fortfarande inte mycket näring i dessa måltider. Är det konstigt att vi blir sjuka, feta och hyperaktiva med den typen av kost?


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s